uk
Новини світуПро нас
Новини світуПро нас

Боєць: рецензія на фільм

Стаття з новинами пройшла перевірку з кількох незалежних джерел. Ми значно спростили доступ до статті для читачів, оскільки використали Штучний Інтелект для перекладу її українською.
Останній фільм, який з'явився в індійському кінематографі, «Боєць» режисера Сіддхарта Ананда викликає здивування у всієї індустрії. Завдяки зірковому акторському складу за участю Хрітіка Рошана та Діпіка Падуконе фільм розкриває напружену розповідь про ескадрилью ВПС Індії та їхню боротьбу з терористами. Фільм викликав різну реакцію: одні аплодували його патріотичному підтексту, а інші не схвалювали його загальне виконання.

Надмірна залежність від комп'ютерної графіки та мляві дії

Основна критика Fighter зосереджена на його надмірній залежності від комп'ютерної графіки та ненадихаючих послідовностях дій. Залежність фільму від комп'ютерних зображень для зображення повітряних боїв не вразила багатьох глядачів, а сцени часто описуються як плоскі та такі, що не запам'ятовуються. Одноманітні послідовності дій навіть провели паралелі з відомою серією Top Gun. Крім того, спроба фільму переплести патріотизм із комерційними розвагами призвела до недоречних музичних інтермедій та нав'язливих продакт-плейсментів, що ще більше зменшило враження від перегляду.

Вражаючі візуальні ефекти та комп'ютерна графіка: позитивна сторона

Незважаючи на свої недоліки, Fighter може похвалитися вражаючими VFX і CGI, люб'язно наданими Redefine і DNEG. Вражаючі візуальні ефекти та комп'ютерні зображення надають фільму нотку реалістичності. Прискіплива увага до освітлення, текстури та ваги літака, а також складна деталізація навколишнього ландшафту справді заслуговують на похвалу. Однак вплив цих візуальних чудес дещо затьмарюється уривчастим монтажем і повторюваними кадрами.

Гіпернаціоналістичний сторітелінг викликає критику

Розповідь Fighter, сильно просякнута гіпернаціоналізмом, викликала суперечки. Розповідь, що обертається навколо протистояння між Індією та Пакистаном, є постійною темою в кіно хінді. Хоча такі патріотичні наративи не є чимось незвичайним у сучасних індійських фільмах, деякі глядачі визнали підхід Fighter надмірно наполегливим. Зображення індійських збройних сил як цілеспрямовано відданих своїй справі, а Пакистану як релігійного супротивника викликало дебати. Зображення у фільмі меншин та жінок також потрапило під пильну увагу.

Заключні думки

Fighter, на жаль, не дотягує до свого потенціалу. Всепоглинаючий патріотизм, надмірне використання комп'ютерної графіки та нав'язливий продакт-плейсмент затьмарюють позитивні сторони фільму. Вистави, хоч і задовільні, не компенсують ненатхненну розповідь і виконання. Незважаючи на свої недоліки, Fighter може знайти відгук у аудиторії, яка шукає передозування гіпернаціоналізму та насичених комп'ютерною графікою екшн-сцен. Однак це розчаровує тих, хто сподівається на тонкий і захоплюючий кінематографічний досвід. Підводячи підсумок, можна сказати, що Fighter – це невдала спроба поєднати патріотизм, екшн і комерційні розваги. Надмірна залежність від комп'ютерної графіки, незграбні музичні інтерлюдії та нав'язливий продакт-плейсмент притупляють загальне враження від перегляду. Гіпернаціоналістична розповідь у фільмі та суперечливе зображення меншин ще більше поляризують думки. Незважаючи на похвальні візуальні ефекти, їх недостатньо, щоб врятувати погано виконану розповідь фільму та тьмяну розповідь. Він може задовольнити певну нішеву аудиторію, але він не може забезпечити справді захоплюючий кінематографічний досвід, який спонукає до роздумів.
Поділіться історією
Посилання скопійоване
Поділіться історією
Посилання скопійоване
footer-our-mission
Many.News - це більше, ніж просто новинний сайт. Це новаторське підприємство, присвячене використанню потужності штучного інтелекту для демократизації інформації. Наша мета – розширити можливості людей у всьому світі, перекладаючи найновіші новини на різні мови, забезпечуючи доступність та розуміння для всіх, незалежно від їхньої рідної мови.
footer-linksTitle